Wat als een andere styliste slecht over je praat?
21 september 2020 

Wat als een andere styliste slecht over je praat?

Misschien heb je het zelf wel eens meegemaakt (yes ik helaas vaker!).

Een styliste kwam bij mij met de vraag hoe ga je ermee om als een andere styliste slecht over je praat.  Ze vertelde dat een styliste uit haar regio verhalen over haar verspreiden die niet waar waren en er alles aan deed om haar te schade.

In de beautybranche komt het helaas vaker voor dat er stylistes elkaar zwart maken. Mijn ervaring is dat dit voort komt uit jaloezie. 

Waarom zou je slecht over een ander praten...?!

Als jezelf genoeg klanten hebt en je salon loopt goed waarom zou je dat dan doen?

Misschien komt het voort uit een angst dat klanten weg gaan naar een andere salon. En denkt de styliste als ik slecht praat over de ander dan gaan mijn klanten daar in ieder geval niet naar toe....

Ik denk dat klanten veel slimmer zijn dan dat en in the end de styliste die slecht praat hier zelf de dupe van gaat worden.

Maar wat moet je nou doen als jezelf in deze situatie zit?  Dit was mijn advies:

Naar mijns inziens zijn er twee opties

  • Je neemt heel zakelijk contact op en zegt dat je er niet van gediend bent. Breng het als een mededeling en zeg:, Hi x, je spreekt met x ik wil je even laten weten dat ik niet gediend bent dat je xxx over mij zegt. Wens haar een fijne dag en hang op. Maak geen ruzie, ga heen verwijten maken en hou het kort. Maak geen ruzie en ga niet op haar antwoord in
  • Niets doen en beseffen dat het meer over haar zegt dan over jou. Trek je er niets van aan! Het is zonde van je energie om erop te reageren. Hoe meer succes je behaalt hoe meer negativiteit je gaat meemaken. Ga het zien als een compliment en zet het zo snel mogelijk van je af.

Een laatste tip ga niet met je eigen klanten hierover praten. Vertellen ze jou dat x dit heeft gezegd. Kap het gesprek af en sta erboven. Door er in mee te gaan wordt het een steeds groter ding.

Over de schrijver
Reactie plaatsen