De nummer 1 tip voor als jij een beginnende Stylist bent.
30 september 2020 

De nummer 1 tip voor als jij een beginnende Stylist bent.


Als je net begonnen bent dan komt er heel veel informatie op je af.

Je opleiding volgen en afronden kost niet alleen veel tijd, daarnaast wil je ook nog je salon opzetten. Er komt zoveel informatie nieuwe informatie op je af. Maar waar moet je nou beginnen en wat is volgens mij het belangrijkste waar je als eerst op moet focussen.

Als je opleiding net hebt afgerond betekent het nog niet dat je alle skills van een beauty stylist beheerst. Het kost veel tijd en energie om het vak te leren. Het echte leren begint pas in de praktijk.

Toen ik startte in de Beautybranche had ik de illusie dat ik ooit alles perfect zou zetten/ uitvoeren. Ik kan je helaas vertellen dat zoiets als de ‘perfecte styliste’ niet bestaat. Omdat je steeds verder ontwikkeld zullen ook je verwachten steeds hoger worden. Hierdoor blijf je het perfecte beeld wat je hebt steeds verder opschuiven. Inmiddels heb ik mij erbij neergelegd dat perfectie niet bestaat ;) Dit scheelt al een hoop frustratie.

Stel ik zou alles over mogen doen en ik zou nu nieuw zijn in de Beauty branche. Ik heb net mijn opleiding afgerond en mijn droom is om een eigen salon te starten. Wat zou het nummer 1 ding doen wat ik als allereerste zou doen. Dat is een goede website maken! Je website zorgt 24 uur per dag dat je vindbaar bent voor je potentiële klanten. Het is belangrijk dat je de website zo inricht dat het ook door Google vindbaar is.

Het is goed om voordat je gaat starten met je salon dat je precies weet wie jouw ideale klant is en wat haar probleem/ frustratie/uitdaging en droom is. Als je dit helder hebt dan kan je website teksten gaan schrijven. Je schrijft de teksten alsof je het tegen jouw ideale klant hebt. In een taal die jouw ideale klant begrijpt (dus geen styliste taal).

Tegenwoordig hoef je niet veel geld te investeren in een goede website. Er zijn zelfs tal van mogelijkheden om een website zelf te maken.

Je salon laten groeien? Lees wat ik voor je kan betekenen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen