25 redenen om een opleiding tot Nagelstyliste bij ARCH ACADEMY te volgen.
27 september 2020 

25 redenen om een opleiding tot Nagelstyliste bij ARCH ACADEMY te volgen.


25 redenen om een opleiding tot nagelstyliste bij Arch Academy te volgen.

Je bent toe aan een nieuwe uitdaging en een opleiding tot nagelstyliste lijkt jou super leuk. Het is alleen erg moeilijk om een goede opleiding te vinden. Er zijn veel verschillende soorten opleidingen. Een ‘opleiding’ die belooft dat je binnen enkele dagen het vak beheerst tot uitgebreide nagelstyliste opleidingen.

Het probleem is dat de overheid het vak nagelstyling niet erkend heeft. Iedereen mag zonder enige voorkennis een opleiding tot Nagelstyliste geven. Helaas zijn er ook veel kwalitatief slechte opleidingen.

WAT IS HET GEVOLG VAN EEN 'SLECHTE' OPLEIDING?

De gevolgen hiervan zie ik helaas dagelijks. Misschien heb je het zelf ook wel eens ervaren? Door het ontbreken van kennis het en het gebruik van verkeerde technieken beschadigen ‘nagelstylisten’ de natuurlijke nagels van de klant. De nagels worden verkeerd en veel te hard behandeld. Hierdoor raakt de natuurlijke nagel beschadigd en de kunstnagel blijft hierop niet goed hechten? Gevolg? De kunstnagels laten snel los en het duurt maanden voordat de natuurlijke nagels van de klant weer zijn hersteld.

De klant baalt hiervan en komt nooit meer terug….weg klant….. weg omzet!

UNIEKE COMBINATIE IN NEDERLAND

Als enige in Nederland combineer ik een nagelstyliste opleiding met ondernemersvaardigheden. Ik leer je precies wat je wel en niet kan doen, zodat jij de nagels van je klant in topconditie houdt. Dat zorgt voor een tevreden en –nog veel belangrijker- een blijvende klant. Je wordt niet alleen een kei in het vak Nagelstyling ook leer ik je precies hoe je een goedlopende nagelsalon kunt opbouwen.

Want wat als je een opleiding hebt gedaan, uren hebt geoefend, maanden hebt besteed om de technieken onder de knie te krijgen, maar er geen klanten komen?

Je maakt een Facebook pagina aan, ontwerpt een website, maar het mag niet baten. Het is wachten, wachten, wachten, SHIT, je had gedacht die klanten komen wel. Wat nu? Na maanden keihard studeren, merk je dat je niet weet hoe je nu verder moet. Nog wat later zakt de moed in je schoenen. Je neemt het besluit om te stoppen: ‘er is in mijn buurt geen behoefte aan een salon!’. Het ontbreekt echter niet aan gewillige klanten, maar aan ondernemersvaardigheden, je hebt een duidelijke routebeschrijving nodig!

Ik kan je uit ervaring vertellen dat ondernemersvaardigheden te leren zijn! YES!

Als tiener starten ik met mijn salon bij mijn ouders op zolder naast mijn studie. Als klein meisje droomde ik al van een eigen salon. Ik was goed in het vak maar wist eigenlijk helemaal niets van het ondernemerschap, eerlijk gezegd deed ik maar wat (oeps!).

Ik dacht zodra al mijn vriendinnen, familie en kennissen weten dat ik gestart ben dan komen de klanten wel. Nou ik kan je vertellen die kwamen dus niet….Pas toen ik me realiseerde dat het mij ontbrak aan zakelijke kennis en vaardigheden is mijn bedrijf goed gaan lopen.

Toen ik bijna had besloten om het bijltje erbij neer te gooien heb ik voor mijzelf een besluit gemaakt: Ik ga hier een succes van maken en ga alle vaardigheden waar het mij aan ontbreekt leren.

De afgelopen 13 jaar als ondernemer heb ik allerlei opleidingen gedaan: verschillende marketing, social media trainingen, opleiding copywriting, mindfullness.. you name it I tried.

Ik weet nu precies wat werkt en wat niet werkt. Al mijn kennis, expertise en ervaringen om een succesvol bedrijf te starten heb ik in een opleiding samengevoegd.

Ik neem je stap voor stap mee, zodat jij precies weet wat je moet doen.

Door vakkennis en ondernemersvaardigheden samen te voegen gebruik je het beste van twee werelden. Weetje wat er dan gebeurt? Je weet wel, 1+1 = 3.

25 REDENEN OM EEN OPLEIDING TOT NAGELSTYLISTE TE VOLGEN:

 1. Nagelstyling is een schitterend vak!

Er is niets mooiers dan elke dag klanten super blij te maken met mooie nagels. Het vak nagelstyling is creatief, uitdagend, nooit hetzelfde en elke dag zal je veel voldoening uit je werk halen.

 1. Werktijden zijn flexibel

Je bepaalt zelf je werktijden want je werkt (meestal) op afspraak.

Het vak is perfect te combineren met andere werkzaamheden of met een gezin.

 1. Groeimarkt

Uiterlijke verzorging is een markt die elk jaar blijft groeien. Er is veel vraag naar goed opgeleiden nagelstyliste!

 1. Met een relatief kleine investering een eigen bedrijf starten

Met een relatief kleine investering ben je in staat om een goed lopend bedrijf op te zetten. De grootste investering zit in een goede vak opleiding tot nagelstyliste.

 1. Erkende Nagelstyliste opleiding

Onze opleiding is door het Nagelgilde (dit is de branche organisatie van het Nagelvak) erkent als Branche Erkend opleiding.

Wij zijn als het enige opleidingscentrum in Gelderland dat erkend is!

 1. CRKBO geregistreerde opleiding

Onze Nagelstyliste opleiding voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs gesteld door de Nederlandse overheid. Hierdoor zijn al onze opleidingen vrijgesteld van BTW.

 1. Altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends! 

Continue ben ik opzoek naar de nieuwste technieken binnen het Nagelvak en zullen deze ook meteen in de opleiding verwerken.

 1. Bouw een goed inkomen

Tijdens de opleiding leer ik je hoe je naast een kei in het Nagelvak wordt ook hoe je een goed inkomen opbouwt met je salon. Ik geef je advies over welke prijzen je kan vragen en hoe je kan onderscheiden.

 1. Hoe je kan onderscheiden van andere salons

Wij gaan opzoek naar wat jou uniek maakt en van welke behandelingen je super blij wordt. Zo maken wij samen een game plan zodat je een uniek concept hebt en hierdoor onderscheid je van andere salons.

 1. Juiste prijsstelling 

Een goede prijs vragen voor je behandeling is super belangrijk. Wil je meer lezen over mijn visie over een juiste prijsstelling? Lees dan deze blog post.

 1. Je ideale klant

Tijdens de opleiding gaan wij samen kijken wie jou ideale klant is, op welke doelgroep je gaat richten. Zo weet je precies hoe je jou doelgroep kan aanspreken en welke behandelingen passen bij de vraag van jou doelgroep.

 1. Marketing

Een van de belangrijkste vaardigheden als ondernemer is kennis van marketing. Hoe ga je ervoor zorgen dat klanten bij jou terecht komen? Wat zet je op je website, copywriting, social media, hoe komt je website hoog in google etc. Ik leer je stap voor stap wat je moet doen in de ondernemersvaardigheden training die standaard bij elke nagelstyliste opleiding erbij zit!

 1. Kleine groepen

Persoonlijke aandacht tijdens de opleiding is super belangrijk. Daarom geef ik alleen les in kleine groepjes van maximaal 6 cursisten zodat ik ruim de tijd voor iedere cursist kan nemen!

 1. Hygiëne 

Een van de belangrijkste onderdelen van een nagelsalon is hygiënisch werken. Ik zie helaas bijna dagelijks de gevolgen van klanten waarbij niet hygiënisch is gewerkt met alle gevolgen van dien (bacteriële infecties, schimmels etc!).

In de opleiding leer je precies wat je wel en niet mag doen en na elke lesdag gaan wij samen je materialen desinfecteren zodat het een onderdeel van je routine wordt.

 1. Anatomie van de natuurlijke nagel

Je kan de mooiste kunstnagels zetten maar als je niets weet van de anatomie van de natuurlijke nagel en je hebt geen kennis van nagelziektes dan mis je een super belangrijk onderdeel van het vak.

Daarom leer je in al onze nagelstyliste opleidingen alle ins en outs van de nagel en weet je precies welke nagel je wel en niet mag behandelen.

 1. Geen vooropleiding nodig

Voor de nagelstyliste opleiding heb je geen vooropleiding nodig, iedereen kan bij ons een opleiding volgen. Wel hanteren wij een minimale leeftijd.

 1. Maximaal 20 plekken per jaar!

Er zijn maar een beperkt aantal plekken per jaar beschikbaar voor de Nagelstyliste opleiding. Het kan daarom voorkomen dat je even moet wachten voordat er weer plek is om te starten.

Hier heb ik bewust voor gekozen omdat ik van elke cursist een topper in het Nagelvak wil maken. Dus mocht het zijn dat tijdens de opleiding een cursist vast loopt of op een bepaald vlak meer aandacht nodig heeft dan plan ik buiten de lessen 1 op 1 tijd in.

Ik heb er erg veel baat bij dat jij een goed lopend salon gaat opzetten. Want als je salon goed loopt dan heb je veel producten nodig en hier wordt ik zelf ook weer beter van. Dit is een win - win situatie :)

 1. Trainen op modellen

De technieken ga ik je als eerst leren op de Nailtrainer maar als je de techniek goed beheerst gaan wij op zoveel mogelijk modellen oefenen. Het vak leer je alleen door meters te maken. Dus hoe meer je oefent hoe beter je zult worden!

 1. Alleen combinatie opleidingen

Ik heb er bewust voor gekozen om alleen combinatie opleidingen te geven met acryl en gel. Ik ben van mening dat elke nagelstyliste deze technieken moet beheersen om de beste resultaten te behalen.

Elke klant heeft een ander soort nagel. Je zult per klant moeten bekijken welk systeem het beste bij haar nagels past.

Beheers je maar een techniek dan zal je klanten teleur moeten stellen en dit is zakelijk gezien niet een hele handige beslissing.

 

 1. Makkelijk bereikbare locatie

De opleiding tot Nagelstyliste wordt gegeven in Arnhem. 

 1. Je bent altijd welkom ook na je opleiding

Heb je een vraag of loop je tegen een probleem aan na je opleiding? Je bent altijd welkom voor je vragen of problemen. Ik help je graag verder.

 1. Theorie

Ik merk dat veel cursisten het lastig vinden om uren te blokken op theorie. Daarom heb ik een eigen lesmethode ontwikkeld waarbij ik elke les veel theorie herhaal en het meteen in de praktijk laat zien.

Op deze manier hoef je zelf geen uren te blokken.

 1. Starten vanuit huis

De meeste cursisten starten met een salon vanuit huis. Je hebt maar een kleine ruimte nodig om een eigen salon te starten.

 1. Sales technieken

Hoe ga je een behandeling verkopen aan je klant? De meeste nagelstylistes vinden het lastig om een behandeling of een product aan een klant te verkopen. Ik leer je een super fijne techniek die ervoor zorgt dat je op een natuurlijke en eigen manier je sales gaat doen.

 1. Alleen als je gemotiveerd bent! 

Ik kan je alleen een kei in het vak maken als je super gemotiveerd bent. Daarom heb ik maar plek voor maximaal 20 cursisten per jaar .

Dus wil jij echt graag een opleiding volgen, wil je de beste in je vak worden en een goed lopend bedrijf opzetten? Dan ben je bij mij aan het juiste adres :)

Wil je meer informatie over de opleiding tot Nagelstyliste? Lees dan hier verder!


Over de schrijver
Reactie plaatsen