Succes story Steffi

Steffie kwam bij Arch Academy om de nagelcursus biab 1.0 te volgen. In eerste instantie om haar eigen nagels en die van haar vriendinnen te kunnen doen, verder geen grote ambities. Ondertussen heeft Steffie nog 2 andere trainingen bij ons gevolgd en heeft ze de smaak helemaal te pakken. Sinds vorige maand heeft ze zelfs haar eigen salon geopend.

Welke trainingen/opleiding heb je gedaan?:

Ik heb de biab 1.0 en 2.0 trainingen gedaan en de nagelstyliste cursus Nailart van Lakwerk/Arch Academy


Wist je altijd al dat je iets in de nagelbranche wilde doen?: 

Eigenlijk helemaal niet. Ik heb een hele leuke baan en had er tot op dat moment nog nooit eerder over na gedacht. Ik ging verhuizen en kon niet meer terecht bij mijn vaste nagelstyliste die mijn nagels deed en daar ontstond het idee om zelf een cursus te gaan volgen zodat ik voortaan mijn eigen nagels kon doen.


Hoe zag je bedrijf en je leven eruit voordat je startte met de opleiding, en wist je al dat je je eigen bedrijf wilde beginnen? Waaraan merkte je dat je verandering wilde?

 Het idee was om een nagelstyliste opleiding te gaan volgen om mooie nagels te kunnen zetten bij mezelf en bij vriendinnen.

Toen ik eenmaal de eerste training had afgerond was ik zo enthousiast dat ik nog meerdere trainingen ben gaan volgen. Toen was ik helemaal verkocht en ontstond de droom om een eigen nagelsalon te beginnen.


Waarom heb je voor Arch Academy gekozen?

Ik was op zoek naar een opleider die goed aangeschreven stond en is aangesloten bij verschillende instanties en daardoor moet voldoen aan bepaalde kwaliteitsstandaarden. Er zijn veel salons die af en toe een eendaagse of tweedaagse cursus geven, maar daar had ik niet zo veel vertrouwen in. Toen ik zag dat Arch Academy ook nog in Arnhem zat ( waar ik woon) was dat voor mij een win-win situatie en heb ik mijzelf meteen ingeschreven.


Kan je vertellen wat je ervaring was met de lessen, coaching sessies en/of je contact met Arch Academy?

Ik vond de lessen super leuk! Saskia, een van de docenten is super gepassioneerd en gedreven. Je begint niet meteen met de praktijk maar krijgt ook een mooie basis in de theorie zodat je begrijpt waarom en wat je in de praktijk gaat doen. Voordat de cursussen begonnen had ik wel eens zelf wat geoefend maar nog nooit op de echte goede manier een nagel geplaatst maar met de hulp en goede uitleg van Saskia ging dit meteen al super goed.


Wat heeft dit voor je bedrijf veranderd?

Voor ik met de trainingen begon had ik nog geen eigen bedrijf. Nu 3 trainingen en veel ervaring verder heb ik vorige maand mijn eigen salon geopend. Samen met een andere ondernemer heb ik een leuk pand die we delen.


Wat heb je geleerd tijdens de opleiding?:

Ik heb de biab 1.0 en 2.0 gevolgd en heb alles geleerd op het gebied van BIAB, een van de populairste behandelingen van dit moment. Ik heb niet alleen geleerd over het plaatsen van de biab maar ook over de anatomie van de nagel, hoe je een nagel voorbereid op de behandeling en wat ik zelf super belangrijk vond om te leren: hoe verwijder je biab op een goede manier.


Hoe komen klanten bij jouw salon?

Veel mensen komen via via bij mij terecht of hebben mij voorbij zien komen op Instagram, waar ik actief mee bezig ben. Nu ik een salon heb, wandelen mensen ook vaak gewoon even binnen. Mijn salon zit aan een drukke straat, dus zo krijgt mijn salon ook naamsbekendheid daar in de omgeving.


Meer weten over Steffi en haar salon? Bekijk hier haar Instagram.


Over de schrijver
Reactie plaatsen