NIEUW: biab Pro vakopleiding!
10 augustus 2023 

NIEUW: biab Pro vakopleiding!

We zijn de allereerste in Nederland die een volwaardige vakopleiding aanbieden voor biab

Wat is biab?

Voor de nieuwkomers: biab is niet alleen maar een leuke afkorting. Het is dé populairste behandeling in de nagelsalons van dit moment. In veel salons wordt tegenwoordig een NATURAL NAIL Treatment aangeboden met een biab product. Het product wordt aangebracht op de natuurlijke nagel waardoor de nagels verstevigd worden. Het product is afweekbaar met aceton zodat het kan worden verwijderd zonder schade aan de natuurlijke nagels. Natuurlijk kan het product er ook af gevijld worden (in onze opleiding leren wij je hoe je dit op een veilige manier doet zonder schade aan de natuurlijke nagels!).

biab is een snelle en winstgevende behandeling. Ook is de hechting van het product erg goed. Klanten genieten van nagels met een natuurlijke look die stevig zijn. Daarnaast heeft biab een pinchende werking waardoor de natuurlijke nagels slanker worden en meer c-curve krijgen. Voor de nagelbranche was de komst van de biab een grote innovatie: geen gedoe meer met verlengen en tips en het product hoeft niet meer nagevijld te worden waardoor de behandeltijd flink naar beneden ging.


Waarom zou je de biab PRO vakopleiding volgen? 

De technieken zijn eindeloos! Bij het volgen van een 1 of 2 daagse training leer je de basis van de biab behandeling maar er is nog zoveel meer mogelijk. Denk aan een verlenging maken met biab (handig als een klant een nagel heeft afgebroken en wel alle nagels op een lengte wilt hebben), maar ook de volgende technieken:

  • Manicure (hoe bereid je de natuurlijke nagel voor op de plaatsing van de biab nagels).
  • biab techniek
  • Gellak perfect en strak plaatsen
  • Babyboom (speciale blendtechniek) met biab
  • Elektrisch frezen van het product voor een snelle en veilig nabehandeling zonder de natuurlijke nagel te beschadigden.
  • Probleemnagels leren behandelen. Welke nagels mag je wel en welke nagels mag je niet behandelen? Hoe begeleid je klanten om van een probleemnagel af te komen?
  • Productkennis: leer alle ins en outs van de producten. Hoe werkt de uitharding? Hoe zorg je er voor dat de kans op een allergische reactie nihil is?
  • Stap voor stap opzetten van jou winstgevende onderneming met de Online Marketing training.

Nagelriemen knippen of wegfrezen, NO WAY!

Een eeuwige discussie in de nagelbranche..... wel of niet wegknippen van de nagelriemen. Tsja, het kan ook gewoon gezond. Laat niemand je wijs maken dat een nagel opgeruwt moet worden voor er product geplaatst wordt. Of dat het mooier / beter is dat je nagelriemen gefreest en geknipt worden. Dit is namelijk echt niet zo!

De nail unit is het complete plaatje, van je nagels tot de huid eromheen tot het botje in je vinger. Deze unit moet altijd 100% intact zijn om gezond te blijven. Door lagen hiervan weg te halen, open je de deur voor infecties en bacteriën. Maar waarom zou je de nagelriem dan willen wegknippen.....?

Vaak omdat de nagelriem verdikt is, wit of zelfs een opstaand randje heeft. Dit zijn allemaal tekenen van uitdroging....dus waarom zouden wij het probleem niet bij de kern aanpakken, in plaats van het meteen radicaal wegknippen van de nagelriem (met alle gevolgen van dien?).

Anatomie is een belangrijk onderdeel van onze opleidingen. We zijn niet zomaar 'nageltjes aan het lakken'. We zijn bezig met een behandeling en tijdens zo'n behandeling kan helaas ook veel mis gaan als je niet weet wat je doet. In onze opleidingen leren wij je precies hoe je de nagelriemen behandeld zonder schade, rode of opgezwollen huid. Het is nooit een goed teken als je lichaam dit doet, toch?


Wil jij jouw (toekomstige) klanten kunnen behandelen zonder schade te maken aan de natuurlijke nagels?

We willen natuurlijk graag mooie biab nagels maken. Maar zodra de klant wil stoppen met behandelingen en weer 'kale' nagels wil loopt dit vaak in de soep. Je krijgt al zweet op het voorhoofd, haalt de mooie nagels eraf en je ziet het drama wat er op de natuurlijke nagel is ontstaan... Maar geen paniek! We kunnen op een veilige manier producten plaatsen en verwijderen. De moderne producten bijten zich niet vast op de nagels en houden de natuurlijke nagels gewoon gezond. Het is de werkwijze die je als stylist aanhoudt die ervoor kan zorgen dat er schade ontstaat.

Zo leren wij je tijdens de opleiding de juiste voor- en nabehandeling waarbij de natuurlijke nagel niet gebuft of gevijld wordt. De nagels blijven dan intact en jij hoeft niet in de stress te schieten als een klant zegt 'Ik wil mijn BIAB er tijdelijk eventjes af'. Wist je dat het opruwen van de nagels er uiteindelijk zelfs voor zorgt dat de hechting alleen maar slechter wordt?!

Start je eigen biab nagelsalon.

Wij helpen je niet alleen om de beste biab nagelstyliste uit jouw regio te worden! In de biab PRO vakopleiding zit ook onze succesvolle Online Marketing training t.w.v. € 1000,- waarin je stap voor stap je eigen salon opzet.

In 6 lesdagen leren wij je alle ins en outs van het vak en ben jij na het volgen van deze training klaar om je eigen biab nagelsalon te openen.

Ontvang een biab PRO diploma!

Na het afronden van de vakopleiding ontvang je een biab PRO diploma die je in jouw salon ophangt zodat klanten meteen zien dat je een vakkundige styliste bent die precies weet wat ze doet.

De eerste opleiding start op maandag 23 oktober 2023. Wees er snel bij want er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar.


Over de schrijver
Reactie plaatsen