Succes story Samantha

Samantha van Nails by Studio S was een stay-at-home mom en runt nu met succes haar eigen bedrijf. Via haar eigen nagelstyliste kwam ze in contact met Arch Academy. Ze volgde de vakopleiding Allround Nail Specialist en ging van 0 naar 25 klanten per week.   

Welke trainingen/opleiding heb je gedaan? 

Ik heb de vakopleiding Allround Nail Specialist gevolgd, een super leerzame maar ook hele leuke nagelstyliste opleiding.

Wist je altijd al dat je iets in de nagelbranche wilde doen?: 

Nee eigenlijk niet, ik deed vroeger wel altijd mijn eigen nagels thuis en dat lukte al best goed, maar ik wist toen nog niet dat ik nagelstyliste wilde worden.

Hoe zag je bedrijf en je leven eruit voordat je startte met de opleiding?:
Ik heb 6 kinderen en had fulltime de zorg over hen, toen ze naar school gingen merkte ik dat ik graag weer aan de slag wilde binnen de maatschappij en toen ben ik mijzelf gaan oriënteren. Ik wilde graag een baan waarbij ik mijn eigen tijd kon indelen, zodat als de kinderen uit school komen, ik er weer voor hen kan zijn. Mijn passie voor nagels was er altijd al, dus dit leek mij een mooie stap.

Wat waren je doelen en motivatie voor het starten met de opleiding?:

Ik wilde graag alles goed afronden en zo veel mogelijk leren om daarna mijn eigen salon te kunnen starten. Zodat ik kon doen maar mijn passie ligt en genoeg geld zou verdienen om voor mijn kinderen te zorgen.

Waarom heb je voor Arch Academy gekozen?:

Ik liet mijn eigen nagels bij iemand doen die bij Arch Academy een opleiding had gedaan. Zij vertelde dat Arch Academy de beste nagelstyliste opleiding van Nederland is. Na een super fijn intake gesprek was ik zelf net zo enthousiast. Zo ben ik bij Arch Academy terechtgekomen.

Wat was je grootste uitdaging/onzekerheid toen je met de training begon?

Ik had gelukkig niet echt een onzekerheid, ik geloofde dat ik het zou kunnen en het goed onder de knie zou krijgen.

Kan je vertellen wat je ervaring was met de lessen, coaching sessies en/of je contact met Arch Academy?

Ik vond de lessen bij Arch Academy super fijn, de docenten zijn super kundig en nemen alle tijd om je alles uit te leggen. Je leert gewoon echt alles van A tot Z over het nagel vak. Je voelt je heel vrij om vragen te stellen en ook om de docenten ook na de opleiding nog af en toe wat te kunnen vragen. Als je een bepaald onderdeel niet snapt, dan mocht ik gewoon een andere keer aansluiten om het nogmaals te oefenen. Ook heb ik de online cursus marketing er nog bij gevolgd, zo kon ik na het afronden van de opleiding meteen mijn eigen salon goed in de markt zetten. Want je eigen bedrijf runnen is veel meer dan het zetten van nagels.

Wat heeft dit voor je bedrijf veranderd? 

Voor de opleiding had ik nog geen eigen bedrijf, ik werkte op dat moment helemaal niet. Maar het volgen van deze opleiding heeft echt alles voor mij veranderd. Ik had voor het einde van de opleiding al een paar vaste klanten en zit nu op 25 klanten per week! Dus de opleiding heeft misschien zelfs wel alles veranderd.

Wat heb je geleerd in de opleiding?

Dat nagels zetten meer is dan alleen nagels zetten en dat je ook te maken kan krijgen met de minder leuke dingen binnen dit vak, zoals bijvoorbeeld: probleemnagels, schimmels of bijvoorbeeld het loslaten van de BIAB of gellak. Ze leren je bij Arch Academy ook hoe je daar mee om kan gaan of hoe je dat kunt oplossen. Dit is heel waardevol en geeft mij ook veel zelfvertrouwen naar de klant toe.

Hoe komen de klanten bij jouw salon? 

Eerst kwamen de klanten vooral via via, maar toen de salon eenmaal liep heb ik nog een oproepje geplaatst in verschillende facebookgroepen hier in de buurt, en werd ik ineens overspoeld met klanten. Daarnaast gebruik ik mijn marketingkennis nu om goede teksten te schrijven en mooie foto's te maken voor mijn Instagram.

Wil je meer weten over Samantha en haar salon? Bekijk hier haar Instagram


Over de schrijver
Reactie plaatsen