Pseudomonas Groene Nagel Infectie: Alles Wat Je Moet Weten Als Nagelstylist
26 oktober 2023 

Pseudomonas Groene Nagel Infectie: Alles Wat Je Moet Weten Als Nagelstylist


Pseudomonas Groene Nagel Infectie: Alles Wat Je Moet Weten Als Nagelstylist

Als nagelstylist kom je met allerlei nagelproblemen in aanraking. Een die helaas veel voorkomt…? De pseudomonas bacteriële infectie (groene nagel). Geloof ons, je wilt dit echt voorkomen in je salon. Maar wat is het eigenlijk en hoe voorkom je dat het je klanten treft? Lees verder voor het complete verhaal.

Wat is een Pseudomonas bacteriële (groene nagel) Infectie?

De pseudomonas bacterie is er een die je graag NIET in je salon wilt hebben omdat het super besmettelijk is. We zien dat een schimmel en een bacteriële infectie nog wel eens door elkaar gehaald wordt waardoor niet de juiste behandeling wordt aangeraden aan de klant.

Dus laten we beginnen met wat is pseudomonas?

Een nagelplaat die geïnfecteerd is heeft een groene of bruine verkleuring. De bacterie vestigt zich graag op een vochtige, warme omgeving en kan zich onder de nagel (of kunstnagel) nestelen.

Het is belangrijk dat we lifiting van een kunstnagel voorkomen als styliste want dit is een verhoogd risico op een bacteriële infectie. Daarnaast is het belangrijk om in de salon goed te desinfecteren, niet alleen je werktafel en tools maar ook de handen van de klant.

Een klant MOET altijd zijn of haar handen wassen met water en zeep voor een behandeling.

Doe je dit niet en desinfecteer je de handen alleen met een alcohol dan is er een verhoogd risico aanwezig op een infectie. Een huid en nagelplaat (dit geld ook voor je tools + werkplek) kan je namelijk niet desinfecteren voordat je gereinigd hebt (met water en zeep). In veel salons wordt deze techniek helaas niet toegepast omdat stylistes denken dat alleen insprayen met alcohol voldoende is. Dat is het niet! Want een vervuilde oppervlakte wat niet gereinigd is kan NIET worden gedesinfecteerd.

Wat als een klant een Pseudomonas infectie heeft?

Haal direct de kunstnagel van de klant eraf. Zodra de kunstnagel eraf is, komt er zuurstof bij de bacteriële infectie. Plaats geen nieuwe kunstnagel.


Stappenplan: 


Heeft een klant last van pseudomonas laat de klant het volgende stappenplan uitvoeren om ervoor te zorgen dat de nagelplaat hersteld.

  • Handen wassen met water en zeep
  • Een theelepel Releaff van Famous Names: AU Drench in een kom water en spoel de handen in dit mengsel. Droog daarna de handen af. Gooi het mengels niet weg, dit kan je gedurende dezelfde dag gebruiken om dit proces vaker te herhalen.
  • Was daarna je handen in een mengsel van 200 ml water en 200 ml witte keukenazijn. Gooi het mengels niet weg, dit kan je gedurende dezelfde dag gebruiken om dit proces vaker te herhalen. Droog je handen af.
  • Druppel daarna met Sterilon (Chlorhexidine 0.3%) op de nagelplaat.
  • Druppel daarna Dadi Oil nagelriem olie onder de nagelplaat en breng wat aan rond de nagelriem. Smeer de olie goed in.
  • Smeer de handen in met de Dadi lotion.

Herhaal deze stap 3 keer per dag tot de infectie verdwenen is.

Wij zijn van mening dat dit basis kennis is voor elke nagelstyliste. In onze nagelstyliste opleiding en biab leer je alle kennis die jij nodig hebt om klanten goed te kunnen adviseren in elke situatie.Over de schrijver
Reactie plaatsen