Één magisch woord die je salon laat groeien!
06 juli 2020 

Één magisch woord die je salon laat groeien!


Vandaag opende ik mijn mail en ik moest lachen. Een klant stuurde een mailtje met daarin: 'Dankjewel voor de opleiding en begeleiding'. Na amper een jaar na het afronden van haar opleiding was het haar al gelukt om haar droom te kunnen verwezenlijken en had nooit gedacht dat haar salon zo snel zo goed zou gaan lopen.

Toen ik haar mailtje las kreeg ik een warm gevoel in mijn buik en er verscheen een grote glimlach op mijn gezicht. Ik besefte mij hoeveel impact het woord dankjewel op mij maakte.

 Waarom salon groei en dankjewel zo goed werkt!

In een onderzoek vroegen wetenschappers om universiteitsstudenten om een middelbareschoolleerling te begeleiden door commentaar te geven op een essay voor de toelating van de universiteit. Alle universiteitsstudenten ontvingen vervolgens een handgeschreven notitie van de middelbareschoolleerlingen.

50% van deze notities bevatte ‘Heel erg bedankt voor alle tijd en moeite die je hebt gedaan om dit voor mij te doen!’.

Onderzoekers ontdekten dat de studenten die bedankt waren met een notitie, eerder hun contactgegevens (telefoonnummer of e-mailadres) voor de leerling opgaven dan de studenten die niet bedankt waren. De dankbare leerlingen werden ook beoordeeld als met aanzienlijk warmere persoonlijkheden door hun student-mentoren.

Dankbaarheid is een game changer voor je salon.

Dankbaarheid is krachtig, concludeerden de wetenschappers. Waarom? Omdat het de manier verandert waarop mensen over je denken. Je hebt geen wetenschapper nodig om je dit te vertellen. Denk maar eens bij jezelf na en je zult waarschijnlijk dezelfde conclusie trekken.

Hoe vaak komt het eigenlijk voor dat je als klant bedankt wordt? Ik maak het helaas veel te weinig mee.

Waardering en dank zijn de bouwstenen voor een succesvolle business.

3 simpele manieren om met dankjewel je salon te laten groeien. 

Ze lijken misschien heel makkelijk, maar zullen zeer effectief zijn:

  • Zeg de komende week tegen je klanten: ‘Wat leuk dat je er (weer) bent, dankjewel!’.
  • Is een klant voor een langere tijd bijv. een jaar een vaste klant. Geef haar als dank een klein cadeautje met een handgeschreven kaartje erbij. Als je een klein cadeautje erbij wilt doen zou ik een product erbij doen die jezelf verkoopt die de klant (nog) niet gebruikt. Je kan ook een behandeling extra promoten, bijv. als dank, een gratis handmassage of een verf behandeling voor haar wenkbrauwen.
  • Is een klant via een andere klant bij jou gekomen bedankt jouw klant voor het doorsturen.


Over de schrijver
Reactie plaatsen