Succes story Joënne

Joënne van JDW nails stopte op 17 jarige leeftijd met haar studie om zich volledig te storten op haar passie. Verschillende meningen verder heeft ze al een paar jaar een goedlopende salon en opende ze vorige week een nieuwe vestiging!

Welke trainingen/opleiding heb je gedaan? 

Ik heb de nagelstyliste opleiding Allround Nail Specialist gevolgd, een super leuke en hele uitgebreide opleiding waarin ik heel veel heb geleerd.

Wist je altijd al dat je iets in de nagelbranche wilde doen?: 

Ik wist al heel vroeg dat ik nagelstyliste wilde worden, vanaf jongs af aan ben ik al heel creatief. Zo tekende en schilderde ik graag. Op mijn 14e ging liet ik al mijn nagels doen bij een nagelsalon in de buurt. Door de keren dat ik daar zat goed op te letten en veel vragen te stellen heb ik al best veel geleerd over het runnen van een eigen salon.

Hoe zag je bedrijf en je leven eruit voordat je startte met de opleiding?:

Ik volgde de opleiding onderwijs assistente maar wist al snel dat ik dat mijn hart daar niet lag. Omdat ik nog minderjarig was moest ik een opleiding volgen van de overheid. Na veel overleg ben ik gestopt met de opleiding onderwijs assistente en mocht ik de opleiding Allround Nail Specialist volgen bij Arch Academy. Tegen de tijd dat ik 18 werd was ik bijna klaar met de opleiding en wist ik 100% zeker dat ik mijn eigen salon wilde openen.

Wat waren je doelen en motivatie voor het starten met de opleiding?:

Nog geen 18 jaar en dan willen stoppen met school maakt natuurlijk veel tongen los. Mijn motivatie en het doel was daarom groot om een goedlopende salon op te zetten en veel mensen het tegendeel te bewijzen.

Waarom heb je voor Arch Academy gekozen?:

De kwaliteit van de opleiding was voor mij belangrijk, maar ook het feit dat je bij Arch Academy de mogelijkheid hebt om een TCI examen te doen en daarmee een niveau 3 diploma nagelstyliste te behalen. Ook zegt dit meteen dat ARCH ACADEMY een goede erkende opleider is, dat gaf extra vertrouwen en uiteindelijk de doorslag.

Wat was je grootste uitdaging/onzekerheid toen je met de training begon?

Ik had niet echt een onzekerheid toen ik aan de opleiding begon, ik ben er met veel vertrouwen ingestapt omdat ik al wel wat ervaring had opgedaan. De opleiding bij ARCH ACADEMY heeft echt de puntjes op de i gezet en al mijn technieken gefinetuned.

Kan je vertellen wat je ervaring was met de lessen, coaching sessies en/of je contact met Arch Academy?

De lessen bij ARCH ACADEMY heb ik als super fijn ervaren. Loes was mijn docent toentertijd en is gewoon een heel fijn persoon, de energie die ze uitstraalt is ook heel erg aanstekelijk. Ze wil je met alle liefde alles rustig 100 keer uitleggen en is dan nog niet geïrriteerd als het niet lukt. Ook merk je dat ze gewoon veel ervaring heeft en je alle kneepjes van het vak wil leren. Zelfs als je klaar bent met de opleiding mag je altijd aan de bel trekken als je vragen hebt.

Wat heeft dit voor je bedrijf veranderd? 

Voor ik aan de nagelstyliste opleiding begon had ik nog geen eigen bedrijf, maar wist ik al wel dat dat mijn doel was. Tijdens de opleiding had ik al wel wat klanten en na de opleiding had ik zo veel vertrouwen dat ik vol ben gaan bouwen aan mijn eigen bedrijf. De opleiding heeft dus heel veel voor mij veranderd. Van een meisje die op haar 17e stopte met school naar een succesvolle salon met sinds kort een nieuwe vestiging.

Wat heb je geleerd in de opleiding?

Dat nagels zetten meer is dan alleen nagels zetten en dat als je de ambitie hebt om een eigen salon te openen dat er dan naast het leren zetten van nagels nog zo veel meer bij komt kijken. Ik heb geleerd hoe je schimmelnagels moet behandelen of andere problemen die zich voor kunnen doen. Maar heb ook geleerd dat het belangrijk is dat je kijkt naar de producten die je gebruikt als nagelstylist en dat de gezondheid van de klant altijd op 1 moet staan.

Wil je meer weten over Joënne en haar salon? Bekijk hier haar Instagram

Over de schrijver
Reactie plaatsen