Het STAP-budget inzetten om nagelstyliste te worden.
20 juni 2022 

Het STAP-budget inzetten om nagelstyliste te worden.

Het STAP-budget inzetten om nagelstyliste te worden

Het is zover: je hebt besloten dat je nagelstyliste wilt worden! Het is belangrijk dat je je vak goed beheerst. Een gedegen opleiding hoort daarbij. Nagelstyliste is een mooi beroep: je maakt mensen blij met mooie nagels. Mensen krijgen daar meer zelfvertrouwen van en voelen zich beter. Kortom: een goede keuze. Verder is het niet moeilijk een praktijk als nagelstyliste te beginnen. Je hebt weinig ruimte nodig en hoeft niet heel veel te investeren in materiaal of instrumenten. De opleiding is eigenlijk de grootste investering. Het goede nieuws is dat je het STAP-budget voor de nagelstyliste opleiding kunt inzetten. Wat het STAP-budget is vertel ik hieronder.

Een goede opleiding tot nagelstyliste

Maar eerst nog even over de opleiding tot nagelstyliste. Wij proberen elke cursist tot een topstyliste te maken en we helpen je met het opzetten van je eigen bedrijf. Deze combinatie is uniek in Nederland. Voel je je aangesproken door dit concept? Bekijk dan vooral de verschillende opleidingen die we bieden. In elke opleiding zit een onderdeel “marketing”, zodat je niet alleen een vakspecialist wordt, maar ook je klanten kunt bereiken. Door het inzetten van het STAP-budget voor je nagelstyliste opleiding kun je relatief goedkoop één van deze complete opleiding tot nagelstyliste volgen. Het zijn praktische opleidingen: natuurlijk krijg je een gedegen basiskennis aangereikt van de anatomie van de nagel, van nagelziektes en van materialen en instrumenten, maar heel belangrijk is oefenen, oefenen, oefenen. Eerst op een soort robothand en later met allerlei verschillende modellen, zodat je zoveel mogelijk verschillende ervaringen opdoet. Leren in de praktijk is de beste manier van leren, daar zijn wij van overtuigd. Tijdens de opleiding werk je al met de materialen die je straks in de praktijk gaat gebruiken, zodat je al veel ervaring hebt. Het materiaalpakket kun je eventueel bij ons bestellen.

Waarom we ook marketing lessen in onze nagelstyliste opleiding opnemen

Met onze opleiding word je een volleerd nagelstyliste, zoveel is zeker. Maar je hebt ook klanten nodig, en die komen niet vanzelf. Daarom zit in al onze opleidingen ook een onderdeel waarmee je je eigen bedrijf leert opzetten. Welke stappen moet je daarin zetten? Wat is een realistisch inkomen voor jou en hoe passen jouw tarieven daarin? Wat is jouw doelgroep en hoe bereik je die? Hoe passen social media in jouw marketing? Allemaal vragen die we gaan beantwoorden in dit onderdeel van de opleiding. Zodat je niet alleen de beste nagelstyliste van jouw regio wordt, maar ook al die potentiële klanten kunt bereiken.

Het STAP-budget voor je nagelstyliste opleiding

Maar hoe zit het nu met dat STAP-budget? Tot dit jaar mocht je als werkende opleidingskosten aftrekken van je inkomstenbelasting. Dat was een ingewikkelde regeling en veel mensen maakten daar geen gebruik van. Ook mensen die geen aangifte hoeven te doen konden daar geen gebruik van maken. Om het voor iedereen gemakkelijker te maken om een cursus of opleiding te volgen heeft de overheid het STAP-budget ingesteld. Het werkt heel simpel: ben je Nederlander en nog geen AOW-er, dan kun je elk jaar 1000 euro aanvragen om een opleiding (deels) mee te betalen. Natuurlijk kun je ook bij ons een opleiding volgen met het STAP-budget. Je kunt 1000 euro korting krijgen op onze vakopleidingen. Je hoeft dan zelf niets bij te betalen. En volgend jaar kun je opnieuw een cursus volgen met het STAP-budget.

Hoe werkt het aanvragen van het STAP-budget?

Het aanvragen van het STAP-budget voor je nagelstyliste opleiding is heel simpel. Wanneer je boven de 18 jaar bent, Nederlander bent en nog geen AOW krijgt, kun je het aanvragen. Of je in loondienst werkt of werkzoekende bent of ondernemer, dat maakt allemaal niet uit. Elke twee maanden is er een mogelijkheid om aan te vragen en wanneer het is toegekend moet je opleiding binnen drie maanden daarna beginnen. Je kunt een opleiding kiezen die in het scholingsregister staat. Uiteraard zijn onze opleidingen daarin opgenomen. Je kunt de eerste stap naar STAP zetten door de training van je keuze uit te zoeken en het aanmeldformulier op onze website op te sturen. Je krijgt dan van ons een stappenplan gemaild hoe je de rest van de aanmeldprocedure eenvoudig kunt doorlopen. Die bestaat uit het invullen van een formulier op de website van STAP. Krijg je om wat voor reden dan ook de subsidie niet toegekend? Dan hoef je de opleiding ook niet te volgen en dus niet te betalen. Je loopt dan ook geen enkel risico.

Welke STAP-budget nagelstyliste opleiding is er?

Om te beginnen kun je met het STAP-budget nagelstyliste gemakkelijk een opleiding tot vakspecialist volgen. We hebben drie verschillende opleidingen; de Nail Specialist opleiding, de Nail Boss opleiding en de Beauty Expert vakopleiding. Met het STAP-budget krijg je maar liefst 1000 euro korting op deze opleidingen. Ze worden daarmee ineens heel betaalbaar! Daarnaast hebben we nog een aantal aanvullende trainingen waarmee jij je vaardigheden kunt vergroten. Eén van de trainingen is een privétraining die helemaal wordt afgestemd op jouw behoeftes. Zo kan iedereen optimaal profiteren van het STAP-budget voor de nagelstyliste opleiding! Dus: bekijk de opleidingen en trainingen, maak je keuze, vul het aanvraagformulier in en binnenkort start je met jouw opleiding, of je nu een startende ondernemer bent of reeds een ervaren nagelstyliste.


Klik voor alle beschikbare opleidingen incl. STAP-budget

Over de schrijver
Reactie plaatsen