Succes story Kim

Kim van Just Love Them Nails had behoefte aan verdieping in het nagels zetten. Op Facebook kwam ze een advertentie van Loes tegen. Ze volgde het webinar, werd aangestoken met het ‘Loes-virus’ en startte een tijdje later met de nagelstyliste opleiding. Sindsdien is haar klantenbestand en haar omzet verdubbeld. Ze voelt zich zelfverzekerder en straalt dat ook uit.

Hoe zag je bedrijf en je leven eruit voordat je startte met de opleiding?
Ik werkte in het begin nog vier dagen in de winkel van mijn ouders, daarnaast was ik zelf twee dagen in de week bezig met nagels zetten. Ik woonde op dat moment nog in mijn appartement, waar ik een klein kamertje had ingericht als ‘nagelsalon’. Hier had ik een tweedehands nageltafel staan, mijn wasmachine en droger. Ik moest natuurlijk ergens beginnen. Op dat moment had ik tien klanten, dat waren merendeel vrienden en familie. Ook enkele collega’s die graag wilde komen. Ik vroeg toen voor een set nagels 25 euro en ik kon goed merken dat ik heel gelukkig was met wat ik deed, namelijk nagels zetten.

Waaraan merkte je dat je verandering wilde?
Ik merkte dat ik meer verdieping nodig had in het nagels zetten. Ik wilde meer kunnen focussen op waar ik nou eigenlijk precies mee bezig was. Ook werkte ik al 21 jaar bij mijn ouders in de winkel en ik miste een soort doel in mijn leven. Ik kan mij nog herinneren dat er een klant was met een probleem aan haar nagels. Ik wist zelf niet goed wat ik ermee moest doen en of het bijvoorbeeld door mij zou kunnen komen of niet. Toen ik merkte dat ik niet wist hoe ik dit moest oplossen, dacht ik: ik moet nu iets gaan doen!

Hoe runde jij jouw bedrijf voor de opleiding?
Mijn klanten bestonden vooral uit mijn eigen kring. Ik had zelf wel Facebook, maar ik gebruikte mijn privé Facebook hiervoor. Dit bestond uit een foto plaatsen met een basistekst zoals: “Deze persoon is geweest en dit hebben we gedaan.” Als ik hier nu op terugkijk, gebruikte ik bijvoorbeeld ook geen hashtags en kon ik dit niet echt content noemen. Mensen uit het dorp kenden mij vooral als ‘de dochter van’ en dit verlaagde de drempel tot mijn salon op dat moment. Vaak voelde dit vertrouwder en zo zijn ook de eerste klanten bij mij terechtgekomen. Eigenlijk haalde ik dus de meeste klanten uit de mond-tot-mondreclame.

Wat waren je doelen en motivatie voor het starten met de opleiding?
Ten eerste was het voor mij belangrijk dat ik goed wist wat ik moet doen als er een probleem was met een nagel. Deze kennis had ik voor het starten van de opleiding niet. Als er bij een klant iets niet goed ging na het zetten van de nagels, vond ik het belangrijk dat ik begreep waar dit probleem vandaan kwam. Bijvoorbeeld lucht onder de nagels. Ik wilde graag leren hoe ik deze problemen kon aanpakken en kon herkennen. Daarnaast wilde ik van mijn bedrijf een succesvol bedrijf maken en in mijn werk uitblinken. Deze combinatie heeft mij over de streep getrokken.

Waarom heb je voor Loes gekozen? 

“Loes straalt iets uit wat voor mij onwijs aanstekelijk is. Ze staat er positief in en is zo vrolijk, dit brengt ze ook helemaal over. Loes wist net dat stukje zekerheid te geven wat ik nodig had.” 

Wat was je grootste uitdaging toen je met de training begon? Hoe ben je er overheen gekomen, of is dit nog steeds een uitdaging?
Voor mij was Acryl een uitdaging, dit is het eerlijk gezegd nog steeds. Ik heb het Acryl nagels zetten daarom ook een klein beetje opgegeven. Loes heeft toen ook meegegeven dat je vooral moet doen waar je WEL goed in bent en daarin uitblinken. Dit heb ik vanaf het moment dat Loes dit heeft gezegd ook meegenomen. Hierbij kwam ook kijken dat het merk waar ik al mee werkte, de gel ook bij alle klanten perfect blijft zitten. Daarom heb ik deze struggle goed los kunnen laten.

Verder was voor mij het marketinggedeelte een grote uitdaging. Want hoe kon ik mijn bedrijf naar buiten promoten en laten zien. Dit vind ik soms nog steeds lastig, ik heb alle stappen gevolgd die Loes in de opleiding heeft meegegeven. Ik heb de website helemaal aangepast en samen met Loes heb ik ook teksten geschreven. Het veranderen van mijn social media, zoals Facebook en Instagram heeft bij deze uitdaging geholpen. Door nu veel pakkende teksten te gebruiken en gericht content te plaatsen gaat dit steeds beter, ik moet dit 100% eigen gaan maken.

Wat was je eerste ‘aha’ moment? Wat was je gevoel daarbij?
Voordat ik aan mijn opleiding begon, vond ik dat ik al best goed nagels kon zetten. Mijn klanten waren er ook ontzettend tevreden mee. Totdat ik zag hoe Loes dit deed, toen viel voor mij het kwartje. Ik wist hierdoor precies welke techniek ik moest gebruiken om een onwijs stevige en mooie nagel te krijgen. Iedere keer als ik weer iets nieuws leerde, ben ik dit gaan toepassen. De klanten die het in de gaten hadden, gaven ook aan dat het nog resultaat nog mooier is. Dit was voor mij heel fijn om te horen.

Kan je vertellen wat je ervaring was met de lessen, coaching sessies en/of je contact met Loes? Wat heeft dit voor je bedrijf veranderd?
Door de ervaring en kennis die ik tijdens de opleiding heb opgedaan, heb ik mijn behandelprijzen omhoog gegooid. Daarom draai ik nu twee keer zoveel omzet. De steun die Loes geeft aan de cursisten tijdens deze momenten is heel fijn. Het is namelijk doodeng om ineens je prijzen omhoog te doen. Loes gaf hierin ook veel voorbeelden en dat hielp hierbij.

Wat heb je geleerd in de opleiding?
Vooral de prijs/kwaliteit verhouding en het 100% zeker zijn van jouw kennis en kwaliteit. Dit is voor mij een hele belangrijke gamechanger. Natuurlijk zit in het stukje kwaliteit ook de kennis die ik heb geleerd in de opleiding. Maar door het vertrouwen te krijgen in mijn kunnen kan ik dit ook nu uitstralen.

Welk resultaat heb je behaald?
Door meer te leven op Instagram en Facebook, heb ik het aantal volgers verdubbeld. Niet alleen mijn volgers zijn verdubbeld, maar ook haal ik nu veel meer klanten uit mijn social media. Dit komt echt door het gericht content plaatsen! Ook door verschil te maken in mijn prijzen, heb ik mijn omzet kunnen verdubbelen.

Hoe voelde dit om dit resultaat te behalen?
Ik krijg er onwijs veel energie van. Door deze energie krijg ik ook veel zin om mijn ambities uit te oefenen.” 

Als je terugkijkt op de opleiding/training wat vond je zo goed aan de opleiding? Wat zou je meegeven aan anderen?
“Als er ambities zijn om in deze branche aan de slag te gaan, zeker doen! En dan ook zeker bij Loes. Loes biedt het totaal plaatje aan en vanuit daar kan je een complete opleiding volgen. Haar persoonlijkheid is ook heel prettig, het is namelijk echt een schat van een meid. Verder kan je ook na de training/opleiding altijd bij Loes terecht, dat vind ik heel belangrijk.”

Wil je meer weten over Kim en haar salon? Check haar website of volg haar op Instagram of Facebook.

Geslaagd voor de opleiding
Over de schrijver
Reactie plaatsen